Alle artikelen bij elkaar

Blog

De voordelen van een LED-tv

0
LEd tv Canal+

Hoewel we tegenwoordig niet meer zoveel naar de klassieke zenders kijken en onze tv meer een medium is om te streamen bij streamingdiensten zoals Canal+, neemt de tv nog steeds een belangrijke plaats in in ons leven. Een tv van goede kwaliteit is gewoon nodig voor een fijne tv-ervaring en een belangrijk aspect van de tv is natuurlijk het scherm. De ouderwetse LCD-tv is in de laatste jaren steeds meer vervangen door de LED-tv. Dit zijn de voordelen van een LED-tv!

Soorten LED-tv’s

Waar tot een paar jaar geleden televisieschermen verlicht werden met zogenoemde CCFL-lampjes, wordt de LED-tv verlicht met een LED-paneel. Naast gewone LED-tv’s bestaan er ook QLED-tv’s, die werken met quantumdeeltjes, en OLED-tv’s, waarbij iedere pixel een apart LED-lampje is. Ieder scherm heeft zo zijn eigen charme, dus test in de elektronicazaak vooral verschillende schermen om te kijken wat jij het mooist vind.

Beeldkwaliteit

LED-licht is veel beter in staat om een natuurgetrouwe weergave te geven van het filmbeeld dat de oude LCD-schermen dat waren. Zeker bij een OLED-scherm, waar ieder pixel een ander lampje is, kun je een verbazingwekkende beeldkwaliteit verwachten. QLED-tv’s, die werken met quantum technieken, zijn dan weer ontzettend goed in staat in het weergeven van prachtige, heldere kleuren.

Energiezuinig

De LED-lamp wordt ook wel de spaarlamp genoemd. In huis zijn we al grotendeels overgestapt op deze manier van verlichten omdat het een stuk duurzamer is. Ook het verlichten van je tv-scherm met LED-lampen is een stuk zuiniger. Een LED-tv is absoluut geen grootgebruiker. Dat is fijn voor je portemonnee en fijn voor het milieu.

Formaat

De CCFL-lampjes in LCD-tv’s zijn niet alleen een stuk minder energiezuinig, maar zijn ook groter en dikker dan LED-lampen. LED-lampjes zijn zo klein en dun, dat je het tv-scherm ook lekker dun kunt houden. Dat ziet er ten eerste mooi en modern uit en ten tweede zijn LED-tv’s niet verschrikkelijk zwaar en makkelijk op verschillende manieren in het interieur te passen. Kortom: een LED-tv is mooi van formaat, energiezuinig en levert een prachtige beeldkwaliteit. Hoog tijd om je LCD-scherm in te ruilen voor een LED-tv dus!

You might be interested in …