Alle artikelen bij elkaar

Blog

DSG en S-Tronic Chiptuning: Het Optimale Rijgedrag voor Jouw Auto

0

De moderne wereld van auto-tuning blijft zich ontwikkelen met nieuwe technologieën en methodes. Een van de meest revolutionaire ontwikkelingen in deze industrie is DSG (Direct Shift Gearbox) en S-Tronic chiptuning. Deze technologieën, ontwikkeld voor een soepeler en dynamischer rijgedrag, kunnen de manier waarop we rijden volledig transformeren. Laten we eens dieper duiken in wat deze vorm van tuning inhoudt en hoe het de rijervaring van je auto kan verbeteren.

Wat is DSG/S-Tronic?

DSG, wat staat voor Direct Shift Gearbox, is een innovatieve versnellingsbak die is ontworpen om snel te kunnen schakelen dankzij de aanwezigheid van twee koppelingen. Audi hanteert de term S-Tronic voor deze technologie, maar in essentie is het hetzelfde als DSG. Dit systeem staat bekend om het leveren van bliksemsnelle schakelprestaties, wat bijdraagt aan een verhoogde rijervaring en efficiëntie.

Waarom DSG/S-Tronic Chiptuning?

Chiptuning, in het algemeen, verwijst naar het proces van het aanpassen van de software van een voertuig om zijn prestaties te verbeteren. Dus, waarom zou je de DSG of S-Tronic software willen aanpassen?

  1. Verwijderen van koppelbegrenzing: In combinatie met chiptuning kan het nodig zijn om de koppelbegrenzing te verwijderen, zodat de versnellingsbak het extra koppel na tuning kan verwerken.

  2. Optimalisatie van het rijgedrag: Klachten over het schakelgedrag? Door de momenten van schakelen aan te passen, zowel bij het op- als terugschakelen, kan dit worden verholpen. Bovendien kunnen schakelsnelheden geoptimaliseerd worden voor een vloeiendere rit.

  3. Oplossen van voortijdig schakelen: Een veelvoorkomend probleem is het te vroeg overschakelen naar een hogere versnelling, wat leidt tot een trage gasreactie en ongewenste trillingen. Door geoptimaliseerde schakeltoerentallen in het stage 2 programma kunnen deze problemen worden verholpen.

De Verschillende DSG/S-Tronic Types en Hun Mogelijkheden

Er zijn verschillende DSG-versnellingsbak types beschikbaar, elk met hun unieke kenmerken en mogelijkheden voor tuning. Of je nu een DSG7 DQ200 of een DSG6 DQ400e hebt, er zijn specifieke tuning oplossingen beschikbaar om het maximale uit je versnellingsbak te halen.

De aanpassingen variëren, zoals het verhogen van de koppelbegrenzing en koppelingsdruk, het optimaliseren van schakeltoerentallen en zelfs het aanpassen van het maximaal schakeltoerental. Het doel? Het bereiken van de beste prestaties en rijervaring voor jouw specifieke auto.

Kosten en Voordelen van DSG/S-Tronic Tuning

De prijzen voor DSG-tuning variëren, maar het voordeel van een geoptimaliseerde rijervaring is onbetaalbaar. In combinatie met chiptuning is DSG tuning vaak kosteloos, maar losse DSG tuning kan variëren tussen €199,- tot €399,- incl. BTW, afhankelijk van de gekozen stage.

Conclusie

DSG en S-Tronic chiptuning bieden bestuurders een geavanceerde en verfijnde rijervaring. Als je op zoek bent naar een manier om het rijgedrag van je auto te optimaliseren, dan is het de moeite waard om te overwegen. Neem contact op met een professional, zoals mlt chiptuning, om je te adviseren over de beste opties voor jouw voertuig. En vergeet niet, het gaat niet alleen om snelheid, maar ook om het genieten van elke rit!

Wilt u meer weten of een afspraak maken voor uw DSG/S-Tronic tuning? Neem dan direct contact met ons op! We staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van deskundig advies.

 

https://www.mltchiptuning.nl/dsg/

You might be interested in …