Alle artikelen bij elkaar

Blog

Een laadkabel type 2 kopen doe je zo

0

Wil je een laadkabel type 2 aanschaffen voor jouw elektrische auto? Dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Aangezien elektrische auto’s steeds populairder worden stijgt de vraag naar laadkabels. Inmiddels zijn er betaalbare modellen op de markt, waardoor ook de middenklasse over een elektrische auto kan beschikken. Natuurlijk is het belangrijk dat je een betrouwbare laadoplossing aanschaft. Heb je plek voor een laadpaal aan huis? Dan is dit een goede optie. Veel mensen hebben hier echter niet de ruimte voor, dus dan is het logischer om voor een mobiele laadkabel te kiezen.

Mobiele thuisladers: handig voor onderweg

Deze kabel kan worden aangesloten op het gewone stroomnet, dus je hoeft er geen laadpaal voor aan te schaffen. Verder kan je de kabel ook op andere 230 Volt aansluitingen aansluiten. Dus laden bij je werk kan makkelijk of je kunt onderweg makkelijk laden. Steeds meer bedrijven beschikken over speciale laadplaatsen op een daarvoor bestemde parkeerplaats. Dit heeft als voordeel dat je de huidige laadkabel kunt gebruiken. Soms kan een laadkabel type 2 aan vervanging toe zijn. De meeste mensen laden hun auto elke dag op. Dit hoeft natuurlijk niet wanneer je maar korte stukken rijdt.

Mennekes laadkabels type 2

Type 2 laadkabels worden ook wel Mennekes laadkabels genoemd. Tegenwoordig worden de meeste auto’s met deze aansluiting voorzien, maar er zijn nog steeds auto’s waarvoor je een type 1 laadkabel nodig hebt. Kijk goed in de handleiding van de auto of vraag na aan de autofabrikant welke kabel je nodig hebt. Bij Deldense.nl kan je terecht voor de hoogwaardige laadkabels van het semiprofessionele merk NAPA. Het merk hanteert een uitstekende prijs- en kwaliteitverhouding. Uiteraard zijn de kabels van alle noodzakelijke keurmerken voorzien. Veiligheid staat immers voorop, vooral bij elektrische auto’s.

Of je nu een Tesla, BMW of een Nissan heeft, je kunt de laadkabels type 2 van NAPA gebruiken voor jouw elektrische auto. De kabels zijn universeel, wat natuurlijk handig is voor jou om uit te kunnen kiezen.

Welke laadkabel heb ik nodig?

Als je niet precies weet welke laadkabel je nodig hebt voor je elektrische auto, dan helpen wij je met behulp van dit artikel graag op weg. Letterlijk, welteverstaan. De meeste elektrische auto’s beschikken over een type 1 of een type 2 aansluiting. Eerst is het goed om te weten welke aansluiting jouw auto heeft. Dit kan je vinden in de handleiding van de auto of je kunt het navragen bij de autodealer. De meeste auto’s die in Nederland rijden hebben een type 2 aansluiting, wat ook wel Mennekes wordt genoemd. Heb je een vrij nieuwe elektrische auto, dan is de kans groot dat je een type 2 aansluiting hebt. Beschik je over een ouder model, dan zal waarschijnlijk een type 1 aansluiting afdoende zijn.

Kies de juiste aansluiting van de laadkabel

Naast dat je natuurlijk de juiste aansluiting kiest, kan de lengte van de laadkabel belangrijk zijn. Je wilt natuurlijk dat de kabel lang genoeg is om de auto gemakkelijk op te laden. Niet dat je de auto superstrak tegen de muur moet zetten om ervoor te zorgen dat je de auto net op de laadpaal kunt aansluiten. De meeste laadkabels zijn zo’n 5 meter, maar er zijn ook kabels van 10 meter. Kijk goed welke lengte bij jouw situatie past en maak een keuze. Meet de lengte van de oprit goed op. Dit kan helpen bij het maken van een goede keuze voor een laadkabel.

Laadvermogen

Nog een belangrijk aspect is het laadvermogen. Het laadvermogen is ook wel de maximale stroomsterkte die de laadkabel kan doorgeven. Kijk goed welk laadvermogen jouw auto nodig heeft, zodat dit op elkaar aansluit. Kies je een laadkabel met een te laag vermogen, dan duurt het waarschijnlijk een stuk langer voordat de accu vol is. Uiteraard zijn vrijwel alle laadkabels veilig en voorzien van hittebeveiliging.

Laadkabels online bestellen

Bekijk het assortiment laadkabels in de webshop van Deldense. Voor 15:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden. Uiteraard zorgen wij ervoor dat jouw bestelling veilig verpakt wordt. Wist je dat onze webshop voorzien is van het Qshops keurmerk? Na bijna 42 jaar staan onze klanten nog steeds centraal bij ons. Zo zorgen wij ervoor dat het assoritiment steeds verder wordt uitgebreid en wij onze klanten ook van laadkabels voor elektrische auto’s kunnen voorzien.

Vooral omdat steeds meer mensen over een elektrische auto beschikken. Gelukkig wordt het steeds makkelijker te betalen voor veel mensen. Laatst werd vanuit Renault bekend gemaakt dat er een vrij betaalbare elektrische auto op de markt werd gebracht. Dit is heel goed nieuws voor veel mensen die liever niet zo’n grote auto willen. Heb je vragen over laadkabels, dan helpen wij je natuurlijk graag verder.