Alle artikelen bij elkaar

Blog

Een onvergetelijke rondreis Noorwegen met de alle hoogtepunten

0

Een rondreis door Noorwegen belooft een onvergetelijke reis door adembenemende landschappen, majestueuze fjorden en charmante stadjes. De reis begint vaak in Oslo, de bruisende hoofdstad, waar u kunt genieten van moderne architectuur, levendige markten en fascinerende musea die de rijke geschiedenis van het land belichten. In Oslo bezoeken we onder andere het Vigeland Park, een uniek park met meer dan 200 beeldhouwwerken van Gustav Vigeland.

 

Vanuit Oslo leidt de reis meestal naar de prachtige fjorden langs de westkust van Noorwegen, zoals de beroemde Geirangerfjord en de Sognefjord, waar steile kliffen en smaragdgroene wateren een adembenemend decor vormen. Hier kunt u genieten van boottochten door de fjorden, wandelingen langs schilderachtige paden en de charme van de pittoreske dorpjes langs de kust ervaren. De Geirangerfjord staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

 

Een hoogtepunt van de rondreis is een bezoek aan de Noordkaap, het meest noordelijke punt van Europa, waar je de middernachtzon kunt ervaren tijdens de zomermaanden of het spectaculaire noorderlicht kunt bewonderen in de winter. Onderweg naar de Noordkaap kunt u ook de magische Lofoten-eilanden verkennen, bekend om hun dramatische landschappen, kleurrijke vissersdorpen en prachtige stranden.

 

Ontdek de ruige natuur, uitgestrekte hoogvlakten en spectaculaire uitzichten van Noorwegen. De spectaculaire fjorden, zoals Geirangerfjord, laten u de ongerepte natuur en de indrukwekkende kracht van de gletsjers zien. In het noorden van Noorwegen heeft u de unieke kans om het noorderlicht te bewonderen, een magisch natuurverschijnsel dat de hemel verlicht met dansende kleuren. De Lofoten Eilanden bieden dramatische berglandschappen en idyllische vissersdorpen, perfect voor wandel- en visavonturen. Het Jotunheimen Nationaal Park is ideaal voor liefhebbers van outdoor activiteiten, met zijn hoogste bergen en talloze wandelpaden. 

 

Noorwegen is perfect te combineren met Lapland. Zowel Lapland als Noorwegen staan bekend om hun adembenemende landschappen. In Lapland kun je genieten van uitgestrekte sneeuwvlaktes, bevroren meren en dichte bossen, terwijl Noorwegen je trakteert op majestueuze fjorden, hoge bergen en schilderachtige kustlijnen.

 

Noorwegen is een veelzijdige bestemming en geweldig voor natuurliefhebbers. NRV biedt diverse rondreizen door dit land zoals groeps- en privereizen. Wij nemen u mee naar de mooiste plekken en bezienswaardigheden. Bekijk onze rondreizen in Noorwegen en maak ook een Lapland rondreis! 

 

https://www.nrv.nl/rondreizen-noorwegen

You might be interested in …