Alle artikelen bij elkaar

Blog

Erkend yoga docent worden? Volg een online opleiding

1

Wil je erkend yogadocent worden? Doe dan een online yoga opleiding! In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden, de werkwijze, de voordelen en welke inhoud de opleiding moet bieden.

Ik wil Yogi worden

Ben je al een specialist in fitness en wil je kennis uitbreiden? Of ben je zo goed in yoga dat je de volgende stap naar Yogi maakt? Kies dan voor een erkende yoga opleiding. Een erkende online opleiding duurt rond de 200 uur, is voor iedereen toegankelijk en volledig online te volgen. Het gaat hier in eerste instantie om de leer in Vinyasa Flow Yoga.

Vinyasa Flow Yoga

Vinyasa Flow Yoga kenmerkt zich door de reeks vloeiende bewegingen synchroon met de ademhaling. Tijdens de opleiding van deze dynamische stijl van yoga leer je hoe je vloeiende overgangen en creatieve reeksen kunt maken. Meditatie en filosofie staan, naast de ademhalingstechnieken, centraal in Vinyasa Flow Yoga. De opleiding is gericht om jezelf te ontwikkelen als yogaleraar en om je de tools te geven je passie voor yoga op een juiste manier te kunnen delen met anderen.

De Yoga Alliance

Het is belangrijk dat je een opleiding kiest die erkend is door de Yoga Alliance, de wereldwijde norm voor yoga opleidingen. Je kan snel herkennen of een yogaleraar erkend is door de Yoga Alliance aan het RYT-200 of RYT-300 certificaat. Deze erkenning staat garant voor alle belangrijke onderdelen die een docent nodig heeft. Voor jou betekent het behalen van dit certificaat dat je op een juiste en verantwoorde manier jouw studenten kunt onderwijzen in de yogaleer. Hiernaast maak je direct een vliegende carrièrestart als Yogi.

De online opleiding in praktijk

Een online opleiding duurt 200 uur, maar je hoeft deze niet op vooraf vastgestelde uren in de week te volgen. Het fijne is namelijk dat je de opleiding perfect af kunt stemmen op je eigen tempo en beschikbaarheid. Je kiest zelf wanneer je de volgende les start. De virtuele lessen zijn inclusief inspirerende en kundige instructeurs die je helpen om jouw kennis, houdingen en technieken te verbeteren. Je hebt trouwens geen vooropleiding nodig voor de opleiding.

De inhoud van een erkende online yoga opleiding

Tijdens het volgen van een erkende online yoga opleiding leer je nieuwe technieken en verbeter je jouw bestaande technieken. De inhoud van de opleiding moet gericht zijn op de gebieden meditatie, yoga filosofie en geschiedenis, anatomie en fysiologie, pranayama, assisteren, coaching, muziek, inversies, mantraś, mudra’s, dharma en kriya’s, herstellende yoga, yoga nidra en hoe je de juiste volgorde aanbrengt! Alleen als je deze onderdelen volledig beheerst, mag jij jezelf een (erkend) yogadocent noemen.