Alle artikelen bij elkaar

Blog

Wat zijn leuke cadeaus voor een zwangere vrouw?

0

Voor de meeste vrouwen is de zwangerschap een hele bijzondere tijd. Zo ook voor de naasten van de zwangere vrouw. Hoe leuk is het om haar te verrassen met een leuk en origineel zwangerschapscadeau? Wat dacht je ervan om een bronzen beeldje te laten maken, of om een zwangerschapsshoot cadeau te doen? Ook een kraammand zal goed in de smaak vallen, met elke dag een cadeautje om uit te pakken gedurende de kraamtijd.

Bronzen beeldje laten maken

Het ultieme cadeau voor de zwangere vrouw is een bronzen beeldje van haar zwangere lichaam. Dankzij deze tastbare herinnering van de zwangerschap kan de zwangere vrouw haar leven lang dagelijks terugkijken op deze bijzondere periode uit haar leven. Het is een perfect zwangerschapscadeau voor iedere vrouw, of het nu haar eerste of laatste zwangerschap is. Omdat de zwangere buik er tussen de 32 en 37 weken van de zwangerschap het mooist uitziet, is dit de ideale tijd om het bronzen beeldje te laten maken. Hoe het beeldje er precies uit komt te zien, wordt samen met de zwangere vrouw beslist.

Kraammand: vol met cadeaus voor tijdens de kraamweek

Wil je liever een traditioneel geschenk geven aan de aanstaande moeder, stel dan een mooie kraammand samen. In deze mand worden doorgaans acht tot tien cadeaus gestopt, voor zowel moeder als baby. Het is gebruikelijk dat de cadeautjes uit de mand dagelijks tijdens de kraamperiode worden opengemaakt. Enkele voorbeelden van cadeaus die je in kan pakken voor in de kraammand zijn: babykleren, verzorgingsproducten voor de moeder of oude babyspullen van familieleden met sentimentele waarde. Ook in de kraammand kan je een tegoedbon verwerken voor het laten maken van een bronzen zwangerschapsbeeldje.

Laat het zwangere lichaam vastleggen tijdens een fotoshoot

Nog een manier om van het zwangere lichaam een blijvende herinnering te maken is door het boeken van een speciale fotoshoot. De meeste fotografen adviseren om dit te laten doen tussen de 30 en 34 weken van de zwangerschap. In deze periode is de zwangere buik goed zichtbaar en voelen de meeste vrouwen zich nog redelijk fit. Er zijn veel verschillende fotografen die zwangerschapsshoots aanbieden, die allemaal hun eigen werkwijze hebben.

Herinneringen invullen in een boek

Alle herinneringen die je maakt tijdens de zwangerschap, blijven niet voor eeuwig bij je. Daarom is het leuk om een invulboek te hebben, om zo deze herinneringen blijvend te maken. Denk bijvoorbeeld aan het negenmaandenboek, wat ingevuld kan worden gedurende de zwangerschap. Het eerste jaar invulboek is om alle mooie momenten tijdens het eerste levensjaar vast te leggen en in het kraambezoek invulboek kunnen alle dierbaren een wens of boodschap achterlaten.

You might be interested in …