Alle artikelen bij elkaar

Blog

Wat is het nut van bedrijfskleding?

0

De meeste bedrijven hebben wel een kledingvoorschrift voor op de werkvloer. Dit kan zijn formeel of informeel of misschien wel een vaste lijn bedrijfskleding. In dit artikel nemen we de voordelen van uniforme bedrijfskleding door. Zo zorgt bedrijfskleding bijvoorbeeld voor een professionele uitstraling van uw bedrijf. 

Veiligheid 

Om te beginnen  is het belangrijk dat bij bepaalde banen, zoals bijvoorbeeld in de techniek, aan alle veiligheidsvoorschriften voldaan wordt. Binnen bepaalde sectoren is het uit veiligheid verplicht om bepaalde bedrijfskleding te dragen. Zijn uw werknemers van de juiste veiligheidskleding voorzien? Als het antwoord ja is bent u al een heel eind maar vergeet niet dat de bescherming van deze kleding afneemt door bijvoorbeeld het wassen, Controleer dan ook om de zoveel tijd of de kleding van uw werknemers nog voldoende bescherming biedt.

Creëer een gelijke sfeer

Bedrijfskleding zorgt voor gelijkheid op de werkvloer. Iedere werknemer zal dezelfde kleding dragen waardoor de hiërarchie minder wordt. Daarnaast biedt het herkenbaarheid voor klanten en/of leveranciers. Ook hoeven medewerkers zelf geen werkkleding te kopen, wat hen weer geld scheelt. Het voordeel ligt hier voornamelijk bij de werknemer. 

Professionaliteit

Het dragen van bedrijfskleding binnen uw onderneming kan de professionaliteit doen verhogen. Als onderneming heeft u hierdoor grip op hoe uw werknemers eruitzien. Voor klanten en/of leveranciers biedt dit herkenning waardoor zij weten bij wie ze terecht kunnen voor vragen. Daarnaast zullen buitenstaanders een betrouwbaar gevoel krijgen van uw onderneming. 

Comfort voor de werknemer

Wanneer uw onderneming geen protocol voor bedrijfskleding heeft, kan het voor medewerkers iedere keer weer lastig zijn om te bepalen wat zij dragen. Vaste bedrijfskleding neemt dit weg en zorgt ervoor dat uw medewerkers comfortabel aan het werk kunnen. Met strakke bedrijfskleding kan u zelfs de loyaliteit en trots van uw medewerkers verhogen. Hiermee vergroot u uw werknemerstevredenheid wat op de lange termijn voor duurzame groei zorgt.

Conclusie

Sommige bedrijven hebben het al, sommige nog niet. Wellicht hebben we u met dit artikel kunnen overtuigen van het nut van bedrijfskleding. Uiteraard is het een investering die niet direct terugverdiend zal zijn maar het zal de loyaliteit en tevredenheid van uw werknemers verhogen en uw onderneming een professionele en betrouwbare look geven. De moeite waard om te overwegen. Naast de werkvloer kan u ook nog bedrijfskleding voor buiten de werkvloer overwegen, zoals bijvoorbeeld hurricane bedrijfsjassen. Dit zorgt weer voor extra marketing. 

 

You might be interested in …