Alle artikelen bij elkaar

Blog

Kies voor de voordelen van hardware as a service!

0

Heeft u weleens van de term hardware as a service, ofwel HaaS gehoord? De kans is groot van niet. Toch kan dit concept interessant zijn voor als u bijvoorbeeld een eigen onderneming heeft. In dit artikel leggen we uit wat het is en in welke vorm het meerwaarde kan bieden binnen uw bedrijf. 

Hardware as as service | Wat is het?

HaaS is een dienst waarbij u gebruikmaakt van een hardware device voor een vaste prijs per maand. Dit kunnen verschillende apparaten zijn, zoals bijvoorbeeld een laptop, telefoon of tablet. Naast de huur van het apparaat bestaat de service ook uit het installeren van de apparaten en het uitvoeren van onderhoud en reparaties. Deze service biedt bedrijven een laagdrempelige manier om de bedrijfsvoering in stand te houden. 

De voordelen van hardware as a service

Hardware as a service biedt verschillende voordelen. Onderstaand de belangrijkste voordelen van dit concept. 

Bespaart kosten

HaaS zorgt voor een daling in de operationele kosten binnen uw bedrijf. U betaalt maandelijks een prijs voor de service. Daarnaast worden alle bijkomende kosten gedekt vanuit de service. Gaat er iets kapot of moet er onderhoud plaatsvinden? Geen punt. Ook dit wordt vanuit uw maandelijkse prijs aangeboden. Onverwachte kosten zijn dan ook verleden tijd. 

Beschikking over de nieuwste hardware

Hardware raakt snel verouderd en daalt na de aanschaf snel in waarde. Het voordeel van HaaS is dat de gebruikers altijd van de meeste relevante hardware voorzien zijn. Wilt u toch upgraden? Dan is dat geen probleem. U beschikt dan ook altijd over de middelen die nodig zijn voor een productieve bedrijfsvoering. 

Meer flexibiliteit binnen uw organisatie

Hardware as a service biedt u de mogelijkheid om tussentijds te wijzigen indien dat nodig is. Stel dat er een aantal medewerkers vertrekt als gevolg van een reorganisatie, dan heeft u de mogelijkheid om het aantal apparaten naar beneden te brengen. U betaalt dan enkel voor de apparaten die in gebruik zijn. 

Vaste prijs per maand 

U betaalt bij HaaS één vaste prijs per maand per device. Dit geeft u een helder inzicht in de kosten en voorkomt dat u kosten bij verschillende aanbieders maakt. Zo kunt u gemakkelijk en zeker de verwachte kosten voor in de toekomst berekenen wat het opstellen van plannen voor in de toekomst makkelijker maakt. 

Geïnteresseerd in de mogelijkheden?

Bent u ondernemer en bent u nieuwsgierig naar wat hardware as a service voor u kan betekenen? Neem dan eens contact op met één van de experts van NEG IT Solutions. Zij bieden u tal van slimme IT-oplossingen en IT-diensten. 

 

You might be interested in …